Ομοιοπαθητικά φάρμακα

Στην Ομοιοπαθητική χρησιμοποιούνται πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα ανάλογα φυσικά με την ασθένεια. Δεν μπορούμε να εξατομικεύσουμε ή να κατηγοριοποιήσουμε κάθε φάρμακο για κάθε ασθένεια. Σε κάποιο οξύ περιστατικό όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια συγκεκριμένα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται όταν ο Ομοιοπαθητικός-Θεραπευτής παίρνει καλά το ιστορικό του ασθενούς και βρίσκει το φάρμακο που αντιστοιχεί ξεχωριστά. Είναι το λεγόμενο Ιδιοσυγκρασιακό φάρμακο. Έτσι πετυχαίνουμε την θεραπεία του ασθενούς επαναφέροντας την ζωτική του δύναμη.

Η κάθε νόσος δεν είναι μια πάθηση των οργάνων,αλλά μια διαταραχή στη ζωτική δύναμη. Εφ΄όσον η ζωτική δύναμη είναι σε έλεγχο και ισορροπία, κανένα μέρος του σώματος δεν μπορεί να επηρεαστεί. Οι αρχές της Ομοιοπαθητικής αναφέρουν καθαρά, ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένα φάρμακο για τον όλο άρρωστο και ένα διαφορετικό φάρμακο για καθένα από τα μέρη του. Αν ένα φάρμακο ενεργεί θεραπευτικά,αυτό συμβαίνει επειδή καλύπτει τα ψυχοδιανοητικά καθώς και τα σωματικά γενικά. Μόνο ένα φάρμακο που ενεργεί πάνω στον οργανισμό ως σύνολο μπορεί να ενεργήσει θεραπευτικά πάνω σε ένα ιδιαίτερο μέρος του σώματος.

Γι΄αυτό λοιπόν ενώ υπάρχουν πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα που αντιστοιχούν σε πολλές ασθένειες, καλό είναι να συμβουλευτούμε τον Ομοιοπαθητικό-Θεραπευτή μας για να μπορέσουμε να έχουμε την θεραπεία που θέλουμε στο Όλον μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας από εδώ.